June 2007

Etusivu Arkisto June 2007

Töitä ja tulipalo

26.6.2007

Kävipäs kuulkaas onni onnettomuudessa. Yhdeltä työkaverilta meni viisumiasiat vähän plörinäksi ja se joutuu olemaan jokusen viikon nyt poissa töistä. Ei saa edes lukea työsähköpostia, ei siis vaan saa työskennellä. Normaalisti se vastaa Playerin testauksesta, mutta sen aikaa kun viisumiongelmat kestää, minä hoidan sitä pestiä. Voi veljet, aivan loistavaa. Tuntuu kuin olisi saanut ylennyksen. Vielä kun se näkyis palkassa. ;)

Stanfordin yliopiston lähellä palaa parhaillaan. Se on siis tossa toimiston naapurissa. Videoo tapahtumasta osoitteessa http://cbs5.com/topstories/local_story_176200759.html.

Sen verran iso palo että kun pyöräilin töistä himaan, taivaalta satoi tuhkaa yms.

Kämppäesittely

17.6.2007

Ostin digikameran joten tartti toki heti kokeilla sen video-ominaisuuksia ja tuupata pätkä YouTubeen. Kas näin:

Darrantai

16.6.2007

Eilen oli tarkoitus lähteä katsomaan yhtä cover-bändiä ja ottamaan hapanta. Puolimatkassa tuli sitten mieleen että eihän me päästä sieltä ikinä takas. Bussit ja junat lopettaa kulkemisen täällä vissiin tossa kahdeltatoista illalla.

Noh, plan b käyttöön ja suunta kohti WalMartia. Pari leffaa mukaan ja lähikiskalta keppanaa. Kympillä irtos 12 kepua. Tsiigailtiin sit kämppiksen kans leffaa ja meikä joi kaljaa.

Nyt on kankkunen ja hyvä niin. Olin jo vallan unohtanut miltä tää tuntuu. Kyllä se vaan niin on, että hyvä kankkunen on toisinaan parempi kuin huono känni. :P

Kuuma konkeli

15.6.2007

Tänään oli tähän asti kuumin päivä, yli 40 astetta, sopivasti asiaa korosti toimiston rikkinäinen ilmastointi. Oli melko trooppiset oltavat. Viime päivät on mennyt muutenkin melko hikoilun merkeissä, on pitänyt ravata kaupoissa ostamassa milloin mitäkin.

Ostin pyöränkin, siisteimmän ikinä! :)
Electra<br />Amsterdam Sport 3

No mutta sellasta, jatkan sängyssä hikoilua. Täällä on vieläkin aivan tuskasen kuuma vaikka kello on jo 11 illalla.

Juniori

11.6.2007

Muistatteko sen ajan kun ei saatu kaupasta kaljaa ja leffoihinkaan ei päästy? Alaikäisiä.

On melko hämmentävää kun Suomesssa mua luullaan vanhemmaksi mitä olen ja täällä en saa baarista kaljaa enka kaupasta leffoja, näytän kuulemma niin nuorelta. Tarttee oikeesti alkaa kantamaan passia mukana, se vaan on turhan tärkee mulle nyt hävitettäväksi.

Ainii, Garo, laitan jotain messua työkulttuurista tossa kunhan jaksan ajatella niin monimutkaisia. :)

Älämölöä

6.6.2007

Jaksoin vihdoin virittää ääkkösetkin toimimaan. Siksi siis moinen otsikko. Tai eipä siihen kummia vaadittu, suurempi kynnys on niiden käyttäminen. Nykyisellään joudun painamaan kolmea nappia yhtäaikaa jotta saisin ä:n aikaiseksi ja Ä syntyy neljällä napilla.

Nyt alkaa olla kaikki kunnossa. Sosiaaliturvatunnuksen sain jokunen aika sitten, eilen tuli eka liksa ja tänään maksoin ekan vuokrankin (plus vikan vuokran ja takuuvuokran, täällä on tapana maksaa heti kärkeen myös vika vuokra). Perjantaista alkane osoitteeni on 1398 Los Arboles Ave, Sunnyvale, CA 94087. Vuokrasoppari on kolmikuukautinen, joten tuossa syyskuun alussa tarttee etsiä uusi maja. Asunto on kalustamaton, ajattelinkin vuokrata huonekalut. Äkkiseltään katsottuna vuokraaminen olis noin 150 dollaria kuussa, sillä rahalla saisi juuri ja juuri sängyn kaupasta, joten vuokraaminen lienee parempi vaihtoehto. Eikä tartte sitten muutossa huolehtia kamoista, se on plussaa.

Ainiin, hyvin alkoi tuo palkan maksu. Sain heti kärkeen 5 dollaria liian pientä tuntipalkkaa, nyt se on jo korjattu ja seuraavassa liksassa on sitten hyvitettynä tämä kömmähdys.

Viikon päästä käyn luultavasti ihmettelemässä autokoulussa miten saisin paikallisen ajokortin. Pomo kyllä varoitteli että täällä on vaikea inssi, joutuu kuulemma ajamaan ihan oikean liikenteen seassa. Kaikissa osavaltioissa ei joudu. :D Sen jälkeen ajattelin ostaa auton, luultavasti Volvon kasarin loppupuolelta, niitä on kamalasti myynnissä ja halvalla lähtee.

Ettäs tiiätte!

Vasynyt sekkivihko

2.6.2007

Oli ajatuksena lahtea yojalalle, ehka jopa riiureissulle, San Franciscoon nain perjantain kunniaksi. Tidattehan, hamevakea vonkaamaan. Viikko on kuitenkin ollut sen verran hektinen ettei tanaan kykene pystymaan suoriutumaan. Vanha ja vasynyt...

Kavasin tanaan pankissa, Bank of America, avaamassa tilin. Istahdin pankissa sattumanvaraisen tyontekijan poydan aareen ja kysyin josko voisin avata tilin. Vanhempi herra oli heti etta toki, hyva nuori mies. Tunnin verran, vahan ylikin, rupateltiin ja saatiin tili avattua. Sain oikein sekkivihonkin. Keskustelujen paatteeksi sain herralta kayntikortin, Bank of America, Vice President. :D Mutta olipahan hyvaa palvelua. Ainiin, ja 25 dollaria ilmaista rahaakin tuli tilille. Halusi kiittaa etta valitsin juuri taman pankin.

Palkanlaskennasta arveltiin etta luultavasti saavat maksettua ekan liksan mulle maanantaina. Se tulee sekkina.

Uutta kamppaa ja valkoisia valheita

1.6.2007

Jibii! Tanaan tais kamppa-asiat jarjestya. Duunista yksi tyyppi vuokraa toisen kamppansa ja ma muutan sinne. Sielta on kylla vahan matkaa toihin, se on tuolla San Josen lahella, mutta junat ja bussit kulkee. Vuokra ois 1300 dollaria, mut mulla on kamppis niin se tekee sit 650 dollaria. 3 huonetta ja keittio.

Tanaan oli meille harjoittelijoille jarkatty pieni tutustumistilaisuus. Syotiin, juotiin ja juteltiin. Kun tuli esittelyiden aika, kerroin etta olin Suomessa yhdessa tosi-tv-ohjelmassa. Joku sitten takarivista kysyi "Oot siis niinku tahti?". Paras vastaus mita keksin, oli etta Todellakin! :D Noh, olipa ainakin kiva paiva ja sellasta. Ei kai pieni vale ketaan haittaa? :)

Et sellasta. Oli muuten mukava huomata etta te pojatkin loysitte taman.

Haku

Voit selata kirjoituksia kuukausittain ja otsikoittain.

Harri Paavola, veikka@artturi.org

Get Firefox